Over Tekenbureau Piso B.V.
Staalengineeringg
Wat doen wij?

Staalengineering

Een groot deel van ons werk bestaat uit de engineering van de staalconstructies voor staalbouwers. Wat houdt dit nu in? We maken een 3D-model van de staalconstructie op basis van de tekeningen van de informatie die we krijgen van de klant. In het 3D-model worden alle details gemodelleerd. Hier worden vervolgens productietekeningen van gemaakt. De staalbouwer kan aan de hand van deze tekeningen de werkplaats aansturen.

We maken hiervoor gebruik van Tekla Structures. Met Tekla Structures kunnen wij een volledig productiepakket aanleveren wat bestaat uit productietekeningen voor de werkplaats overzichten en montagetekeningen. Verder kunnen we vanuit het model ook de bestanden aanleveren voor de machine aansturing. Denk hierbij aan DXF bestanden, NC bestanden en dergelijke. Voor het maken van detailberekeningen werken wij samen met een aantal vaste detailengineers.

Voor onze diverse klanten voeren wij verschillende projecten uit, van klein tot groot. Denk bij de kleine projecten aan portaalconstructies, balustrades en trappen. Voor de grote projecten zijn wij betrokken bij staalconstructies voor in de utiliteitsbouw en in de industrie zoals stadions, bedrijfsgebouwen, piperacks en procesgebouwen.

Verder zijn al onze medewerkers in bezit van een geldig VCA. Dit betekent dat wij zelfstandig kunnen inmeten, ook op locatie. Soms is het nodig om bepaalde projecten digitaal in te laten meten, hiervoor hebben wij onze vaste partners.

Contact

Bouwkundig Tekenwerk
Wat doen wij?

Bouwkundig Tekenwerk

Wij zien dat er steeds meer vraag is, vanuit aannemers, om tekenwerk en 3D-modellen van verschillende disciplines aan elkaar te verbinden. Wij spelen hierop in door de modellen van de verschillende disciplines/onderaannemers samen te voegen. De aannemer kunnen wij ondersteunen bij de controle op tekeningen van de verschillende disciplines. In samenspraak met de aannemer sporen wij eventuele problemen op en dragen oplossingen aan. Daarbij kunnen wij onderdelen, die moeten geleverd of gemaakt worden door de aannemer, uittekenen in het model. Door de onderdelen uit te tekenen in het model kunnen we uittrekstaten/lijsten genereren en aanvullend tekenwerk en/of productietekeningen verzorgen.

Contact

Dak en wandbeplating
Wat doen wij?

Dak en wandbeplating

Als tekenbureau tekenen we veel staalconstructies uit waar vaak beplating op wordt aangebracht. Daarom wordt ons regelmatig gevraagd om de dak- en wandbeplating ook te tekenen. Wij bepalen daarvoor de nodige details van het zetwerk en modelleren de beplating. Hiervan maken wij de aanzichten met de lengtes van de beplating. Uit dit model genereren we de bestellijsten.

Contact